Parkeren op Schiphol voor bijzondere auto’s

geplaatst in: Uncategorized | 0

O jee, laat jouw bestelbus of grote Jeep nou nét iets hoger of breder zijn dan de normale twee meter… Bespaar jezelf de spanning – het is immers al heet genoeg – en reserveer op tijd een parkeerplek voor jouw niet zo doorsnee wagen met deze tips voor parkeren op Schiphol voor auto’s met bijzondere afmetingen.

XXL-hoog

Hartstikke slim, jij bedenkt voordat je vlucht vertrekt waar je je auto met bijzondere afmetingen kunt parkeren op Schiphol. Kom je niet voor verrassingen te staan. Om maar met de (auto)deur in huis te vallen: voor alle parkeergarages van Schiphol geldt een doorrijhoogte van 2 meter. O nee! Wat nu? Er is gelukkig één parkeergelegenheid op Schiphol met een uitzondering: de vernieuwde parkeergarage van P3. In deze nieuwe garage is er geen maximale doorrijhoogte. Hoewel deze parkeerplaats eigenlijk bedoeld is voor langere periodes parkeren, mag je hier ook voor kortere duur je wagen stallen. Kost het je dan extra? Nee! Vergeet niet om bij de intercom te vermelden dat jouw auto hoger is dan twee meter, dan geldt het gebruikelijke tarief van kort parkeren. Pfoeh. Jij kunt dus gewoon met je bestelbus parkeren op Schiphol.

XXL-breed

Zin in een meer comfortabele manier van parkeren van je wagen met bijzondere afmetingen op Schiphol? Dan zou je ook de Excellence Parking kunnen proberen. Deze parkeerplekken zijn extra breed, namelijk 3 meter! Ideaal dus als je in het bezit bent van een brede Jeep. Het is ook een snelle manier van parkeren, want deze plekken grenzen aan Vertrekhal 3. Ben je geen tijd kwijt aan het lopen naar de gate en kun je dus meteen inchecken. En je auto staat er nog extra veilig ook, want deze bewaakte parkeerplaats is alleen toegankelijk voor gebruikers. Je raadt het misschien al, aan het excellent parkeren hangt wel een prijskaartje…

Wat kost je dat?

Het reserveren van een parkeerplek voor auto’s met bijzondere afmetingen op Schiphol is aan te raden maar niet verplicht. Je kunt voor beide parkeeropties gewoon een parkeerkaartje trekken. Maar als je van een plek verzekerd wilt zijn, is het beter om een plek te reserveren. Zeker nu het super druk is op de luchthaven door de zomervakantie. Het reserveren kan gewoon snel, makkelijk en veilig online.

Laat een reactie achter